tiistai 20. toukokuuta 2014

Livin´drops: The other side of the blues (Gaga Goodies, 1991 CD)

Livin`drops; The other side of the blues (Gaga Goodies 1991),
valokuvat ja suunnittelu Le C
Parikymppisenä nuorukaisena olin pikkuhiljaa löytämässä musiikillisten mieltymysten pääsuuntaa. Perus Ramopopin ja rockräimeen rinnalle kaipasi myös aavistuksen hienompia sävyjä. Halu laajentaa musiikkikenttää tuli automaattisesti. Ihminen on utelias. Siinä mielessä Kimmo Miettisen Räkärodeo (Radiomafia 1990) oli oiva radio-ohjelma, sillä Miettisellä oli ja on aina ollut korvaa valita soitettavaksi musiikkia laajalta kaarelta, niin rätväkkää kitarockia, kuin pehmeää kukkaispoppia. Ohjelmasta oli helppo tykätä. Sieltä onkin löytynyt levyhyllyn tärkein selkäranka. Yksi tämän rangan nikamista on Miettisen aikoinaan hehkuttama suomalainen Livin`drops. Hehkutuksen ymmärtää paremmin, sillä levymerkkinä on Miettisen perustama Gaga Goodies.

Livin`drops; The other side of the blues
(Gaga Goodies 1991),
valokuvat ja suunnittelu Le C

Livin`dropsinkin kohdalla muistanen käyneen niin, että jokin kappaleista soi Räkärodeossa. Iltamyöhäisellä olin C-kasetin kanssa valmiina, kappaletta kuunneltiin REC-nappula painettuna aina jokin tovi ja jos ei miellyttänyt, kelattiin nauha armotta edellisen nauhoitetun kappaleen alkuun ja jäätiin odottamaan seuraavaa. Biisejä tarttuikin lähetystä kohden vähintään muutama. Miettisen eduksi voi lukea vielä selkoenglannin ääntämisen ja näin heikolla kuullun ymmärtämiselläkin sai kappaleen tärkeät faktat talteen. "Kirjoitetaan rat kat (Rat Cat)", lausui Miettinen.



Livin`drops; The other
side of the blues
 (Gaga Goodies 1991),
valokuvat ja suunnittelu
 Le C
Livin`dropsin, The other side of the blues aukeaa nimikkokappaleella, jonka melodia tapailee jazzia ja poppia - flow kamaa; melkein Helsinki-soundi. Siellä täällä törähtelee ilmavia koukkuja. Kappale on kuin kesäkeitto, sillä varauksella, että keitosta pitää. One telephone ring vahvistaa yhtyeen hengenheimolaisuuden belgialaiseen dEUS bändiin. Hieman viipyilevä ja kituva laulu toimii mainiosti. Miettisen oman tallin orkesterin hehkutus ei ole ollut turhaa, sillä 1990 vie tunnelmaaa tyylikkään jouhevasti eteenpäin. Tasot säilyvät ja fäärit syvenevät. Brushmoods voisi olla mikä tahansa kappale Mark Eitzelin (American Music Club) tuotannosta; yhtäläisyydet ovat korvinkuultavissa. Levy jatkaa usean kappaleen ajan pitkällä selkärangalla ja liki unenomaisena; hiljalleen sulavana tummana suklaana, jossain hyvässä kahvilassa, jossa on kappaverhot. Syntisen hillittyä. Childfish on silkkaa film noiria. Pitkät savukkeet, pitkät laineilevat hiukset ja vielä pidemmät kapeat sääret. Englannin ääntäminen on aavistuksen tunkkaista 90-luvun kotimaisten bändien englantia, mutta Pohjoismaisten mestaruuskisojen rima ylittyy. Levy sijoittuukin kivijalka-akselille Helsinki - Tukholma. Lopetus The musical still-life mennään taas dEUS tunnelmissa. Rytmin nopeammalla poljennolla herätetään terästetyn kahvin lipittäjä ulos kuppilasta. Tässä tämä ilta, tervetuloa toistekin!

Livin`drops; The other
side of the blues
(Gaga Goodies 1991),
valokuvat ja suunnittelu
 Le C
Harvinainen herkku, joka kestää kuuntelua 23 vuodenkin jälkeen mainiosti.
Pienen vähemmistön melodia on linjassa kautta koko levyn. The other side of
the blues on herkkä tunnelmapala kaupunkimiljööseen. Satteella toimii
paremmin. The other side of the blues on levy, jota maineikas musiikkiliike
Epe`s myy tällä hetkellä eurolla! Vink vink, siitä rahoille vastinetta!


  ***-tähteä (asteikko 1-3 tähteä)      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti