torstai 18. kesäkuuta 2015

Barracudas: Wait For Everything (Shake Records 1994 LP)

Uusia perunoita, mutta ei Abbaa, vaan Barracudasta (eng-can). Barracudas kuuluu siihen pieneen helmi-sarjaan, joita silloin tällöin putkahtaa levyhyllyssä vastaan. Liian vähälle kuuntelulle jäänyt mielenkiintoinen kitaravetoinen garage bändi. Barracudas ei ole eilisen päivän bändi, vaan alkuhistoria ajoittuu aina vuoteen 1979 ja pitkäsoittojakin on - miten se lasketaan - parikymmentä ja ura lienee jatkuvan edelleen.


Barracudas: Wait For Everything (Shake Records 1994),
desing by Dave O´Malley & Jay Crowley - Aerographics
Barracudas: 
Wait For Everything
 (Shake Records)

Bändin garage rock-leima ei ole turha, sillä biiseissä on tuhti primitiivisyyden maku. Kitararockia, garage rockia...miten kukin mieltää. Solisti Jeremy Gluckin englanti on liki suomi-englantia ja bändin yleismelodia lähenee suomalaisia 1980-90 luvun pikkubändejä kuten Innerspacemen, Astro Lanes, Bye-Bye Brothers jne.. Soundi on kuitenkin karvan verran kansainvälisempi kuin on tarvis ja mielekäs. Kappaleissa ei tuotanto puske esiin ja sekin on eduksi. On mielekkäämpää kuunnella aitoa ja maanläheisempää soundia kuin umpeen ahdettua meteliä ja mättöä. Tämä on luomua. I Thought You Sounded That Way Yesterday on liki hitti, Wait For Everything räplää kitaraa roheasti, Outside My Door on tönköstä laulusta huolimatta kiehtova ja It Don´t Matter Now kaveeraa Dream Syndicaten kanssa. Tässä biisissä on kaikki kohdallaan. 

Barracudas: Wait For Everything (Shake Records 1994),
desing by Dave O´Malley & Jay Crowley - Aerographics

Nihilistit saattavat heittää levyn helposti syrjään aavistuksen kökön laulun vuoksi. Barracudas on bändi johon voisi törmätä indie-elokuvan ääniraidalla. Se on tuulahdus nuoruutta ja kapinaa. Nimeltä mainitsemattomat loput kappaleet ovat perusbiisejä joista ei voi olla pitämättä. Vettä tulee telttaa, mutta kun festarit ovat niin mukavat! Levy on hienosti rakennettu, sillä se tiivistyy B-puolella. Ainoa näivettyminen osuu ikävästi lopetukseen The Best Years ja jättää kurjan jälkimaun. 
Wait For Everything jää yleisesti helposti seinäruusuksi, vaikka siinä ei periaatteessa ole mitään vikaa. Harmiton kuin kesän kärpänen. Muutamat stereotypiat tai niiden puutteet saattavat käydä korvaan ja niiden vaikutus ikävä kyllä tuntuu. Asenne toimii liimana ja kokonaisuus säilyy kuitenkin eheänä. Ruma ankanpoikanen, mutta serkku mikä serkku.


**-tähteä (asteikko 1-3 tähteä)
Tänään lähden kalaan. Rannalle kahden ison kiven juureen. Leppäkertturetki. Menen pyörällä ja toivon myötätuulta. Lippalakki putoaa muuten päästä. En käytä lippalakkia, mutta saahan sitä ajatella. Tähän päähän ei lippalakkki sovi. ABC liikenneasema olisi matkan varrella, mutta jätän karvaiset napapaidat näkemättä ja poljen samaan sykkeeseen kyläkioskin hienoja lankkurappusia katsomaan. Tupakat saa heittää kurkkuastiaan lillumaan. Eskimo eurolla ja kahvi toisella. Kaloille halvalla eilistä känttypullaa. Rusinoilla herkutten itse, onhan nyt juhannusta edeltävä päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti