tiistai 31. maaliskuuta 2015

Rähinä-muna

Rähinä-muna
 Elastisen viime syksyinen multipersoonallisuus ja jopa ihannevävyn iloisuus tarttuivat vanhan ja vihaisen rock-musiikin ystävänkin kauhtuneeseen takin liepeeseen, siinä määrin että seisoskellessani ylisuuren marketin munahyllyn - pääsiäismunahyllyn äärellä poimin katseen lisäksi myös aivan konkreettisesti Rähinä Recordsin pääsiäisyllärin, Rähinä pääsiäismunan ostoskoriin.  Olen vanhemmiten tykästynyt ennemmin umpi-Mignoniin kuin ostajia tylyttäviin muka-yllätysmuniin. Kinder putosi kelkasta pelkästään figuureja jakelemalla. Tähtien Sodan, Yksisarvisten ja NHL-tähtien keskellä Rähinä-muna vaikutti sympaattiselta; samoin kuin Rähinä Recordsin toimistusjohtaja Kimmo Laihokin viime syksynä. 50 grammaa italialaista maitosuklaata; muna täynnä kaikkea kivaa. Muistin Elan ja päätin palkita. 

Tältä istumalta ihmettelenkin, ettei jokainen varteenotettava Popeda - Klamydia - Sunrise - Elliot - artisti ole jo omaa pääsiäisyllärimunaa lanseerannut markkinoille? Eikö olisikin mukava saada oma pieni Popedan keikkabussi-figuuri tai Sunrise Avenue-tupee? Puhumattakaan mini Elliot-tennareista, roikkumaan ketjussa siihen finnisen leuan alle? Sarkasmin poikanen sikseen, sillä itsekin olisin mielissäni minikokoisesta Ramones-nahkatakista tai Kauko Röyhkä-figuurista, puhumattakaan Mikko Alatalo sangoista! 

Lupaus; Muna on täynnä kaikkea kivaa
Mutta mitä lupaa Rähinä-muna? Sisällä kaikkea kivaa, lupaa foliopaperi. Gangsta-sormus, mini-lippis, pala maihari kangasta, arpakuutio, avaimenperä, kultahammas...? Joka tapauksessa nyt olisi mahdollista olla kekseliäs!

Muna on pakattu perinteisesti ohueen folio-kääröön, joka repeilee hätäisimpien käsissä. Tuore suklaan tuoksu pääse irti, kun raottaa kääröä. Viimeinen päiväys on 2017 tammikuulle. Folion kyljessä varoitellaan yllätyslelusta, joka pienien käsissä (alle 3-v) saattaa juuttua kurkkuun tai nenään sinne joutuessaan. Tukehtumisvaara on vanhempien vastuulla. Samma på svenska ja viro. 

Suklaan ainesosat ovat; sokeri, kaakaovoi, täysmaitojauhe, kaakaomassa, herajauhe, emulgointiaine (soijalesitiini), aromi (vanilliini). Saattaa sisältää jäämiä pähkinöistä ja gluteenista. Eli vegaanit eivät voi fanittaa pääsiäismunalla.

Jännitys on valtava kun kupera suklaakuori tulee esille. Elän uudelleen kaikki Indiana Jonekset ja Jurassic Parkit, vaikka en ole niitä kaikkia nähnyt. Kylpyhuoneessa kalsaripyykkiä takova pesukone antaa taustamelodiaa. Otanko munan kouraan ja rutistan sen siltä istumalta vai napautanko aristokraattisesti hopealusikalla reiän kylkeen ja sormen päillä pala palalta hienostellen kaivan keltuaisen esille? Päätän räplätä kainosti kuin teini rintsikoita ja samalla tahraan sormeni. Esiin keinahtaa kohtuuttoman pieni kalpean valkoinen kapseli - kuin jättimäinen pilleri. Muovikapseli on kevyt eikä se helise. Siinä on sarana. Jos se sisältää kaulaketjun, niin silloin se pakattu tiiviisti ja se on muovia. Kultahammasta siellä tuskin on. Taitaa tulla Ela-tarra tai pätkä Elan hippo-hoppa-hupparin hupun nyöriä. Jatkan räpläämistä, sitä muovista kapselia. Blop...! Nyt se aukeaa! Yllätys - aarre paljastuu! My precious! Ohjeita ja paperia... Siirtotatuointejako...? Jep. Tatskoja. Kolme kappaletta ihoon läntättäviä logoja. Kuori piti lupauksen. Kolmen verran kaikkea kivaa. Voinee siirtää myös vaikka avaimenperiin. Pikkukivaa pilteille, kunhan olet yli 3-vuotias. 4-vuotiaat saavatkin itsenäisesti jo täyden tulikasteen hippo hoppa-kulttuuria.

Vastuullinen aikuinen, muista varoitukset!
Jotta kokemus olisi täydellinen on tätäkin kokeiltava. Uhraan kehoni tieteelle, taiteelle ja kulttuurille. Ohjeet ovat selvät; valitse kuva, länttää iholle, kastele ja paina n. 10 sekunnin ajan. Olet hetkessä päheämpi kaveri! 

Valitsen kuvan jossa on nähtävästi R-logo, mutta joka näyttää enemmän B-logolta. Länttään sen iholle, annan vettä ja puristan kymmenkunta sekuntia. Kuin pyörän kumin olisi paikannut. Nyt henki pihisee, kun katu-uskottavuus nousee silmänräpäyksessä. Logo jää kiinni. Olen piireissä, systeemi toimii. 

Kyllä tästä iloa perheen Ela ja Rähinä Records väelle on. Tässä tapauksessa samasta paketista 3-henkinen perhe saa mukavan yhteenkuuluvuus hetken. Kaikki samaa teamia. Me-henki nousee! Perheen puuhatuokio ja jos vanhukset laistavat jäykkyyttään, saa pikkunappula kolmella siirtokuvalla mukavat hippo hoppa tatskat iholle. Ja mikäli siirtokuvista ei pidä, lähtevät ne pienellä hankauksella ja pesulla iholta helposti pois

Sokea Pesonen tykkää
makaroni-kapselista
Hyvä Rähinä ja Rähinä Records! Kiitos mukavasta hetkestä! Vilpittömät platinanrikkaat pääsiäiset Helsingin pääkallomajalle! Jou..tai jotain sinne päin!


***- tähteä
Asteikko 1 - 3 tähteä


PS. jatkojalostettuna pääsiäismunan kapselista saa perheen kissa mainion helistin-lelun kun sen sisälle laittaa makaronin. Mutta muista, ettei kissasi saa syödä suklaata. Se on myrkyllistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti