lauantai 17. tammikuuta 2015

Laura 18.1.


Kauko Röyhkä & Narttu; Lauralle (Euros, 1984), kansi;Jani /
Riku
"Me tökitään sormilla, pelleillään. Kotiväkesi katsoo TV:tä", laulaa Kauko Röyhkä Narttuineen yhdellä tunnetuimmista lauluista Lauralle, joka on samannimisen pitkäsoiton (Lauralle, 1984 (Euros) A-puolen neliminuuttinen lopetus. Provinssirockissa aikoinaan kappaleen hyväntuulinen vire ei innostanut Röyhkää ja hän lopetti kappaleen kesken heti ensitahtien jälkeen, tokaisemmalla tyyliin, "Äh en mä jaksa. Lopetetaan tää kappale, ei mua kiinnosta". Kauko naurahti ja kappale loppui siihen.

Röyhkän tavoite oli laulaa levylle samalla tyylillä kuin Dylan laulaa Lay Lady Layn ja tekstissä on yhtymäkohtia Isokynä Lindholmin Sä Avasit Oven-sanoituksiin.  Kappaleen säv. & san. on merkattu etiketteihin Kauko Röyhkälle ja sov. Mats Huldenille - Riku Mattilalle. Introsta ja soinnutuksesta saa kiittää kuitenkin Mats Huldenia, vaikka sävellys on merkattu yksin Röyhkän nimiin. Näin on Kauko miehekkäästi asian täsmentänyt.


Kauko Röyhkä & Narttu; Lauralle (Euros, 1984), säv, & san.  Kauko Röyhkä, sov, Mats Hulden - Riku Mattila

Nimenä tämä kaikkialla yleinen naisen nimi Laura on otettu Suomessa kalentereihin 1908. Nimi tulee latinankielisestä sanasta Laurus, joka tarkoittaa laakeripuuta. Nimi tarkoittaa myös kunniaa ja kuuluisuutta. Laura-nimi on ollut Suomessa suosituin vuosina 1997, 1998 ja 2001. 1800-luvun lopusta, vuoteen 2009 on Suomessa ollut 31 144 Lauraa.

Hyvää nimipäivää Laura!



Lähteet; 
Kauko Röyhkä; Nuottikirja (Like 2004)
Kauko Röyhkä & Narttu; Lauralle (Euros, 1984)
wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti