tiistai 2. joulukuuta 2014

Barry White; The Love Album (Play Collection 1996 CD) - Rakkauden Mursu

Amerikkalainen Barry White on nimetty Rakkauden mursuksi, joka lienee korkein titteli jonka voi saada makuuhuoneen kutupitoisuuden kasvattamisesta. Spotifyn teettämän tutkimuksen mukaan, eroottisen tunnelman luomiseksi, Barry White sopii Can´t Get Enough of Your Love kappaleella, Marvin Gayen himokkaiden helmien jälkeen kolmanneksi koukuttavimmaksi kutumusiikiksi. Seksin aikana Barry Whitelta on otollisinta laittaa soimaan You See The Trouble With Me. Kappaleet on siis syytä löytyä samalta levyltä ettei hetki lyö ohitse! Kauko Röyhkä puolestaan luottaa makuuhuoneessa Barry Whiten reilun kuuden minuutin Staying Poweriin.  Kanadan McMaster yliopistossa taas tiedetään, että Barry Whiten tumma ja maskuliininen ääni kiehtoo naisia lyhytaikaisesti, mutta puolisoksi asti tällä ei pääse, sillä matalaäänisten miesten  korkeampi testosteronitaso kielii myös uskottomuudesta.

Barry White; The Love Album (Play Collection 1996 CD)Barry Whitelta (1944-2003) on levytyksiä vuodesta 1973, kappaleita ollen vajaa 900, mutta silti hän on jäänyt minulle suureksi mysteeriksi. Nimi on tuttu, mutta musiikki ei. Barry Whiten The Love Albumin (Play Collection) löysin kylmän autotallin kirpputorimyynnistä. Se on kalsea paikka kutumusiikin kuninkaalle. Poimin levyn talteen ja päätin edes hieman tutustua tähän myyttiseen mursuun. Levynkannet avattua pelmahtaa vienoinen hajuveden tuoksu! Levyllähän on tarina suoraan tapahtumapaikalta(ko)? Olen siis asian ytimessä. Nyt hommiin; siis levy pyörimään.
Barry White: The Love Album (Play Collection, 1996)

Out of The Shadows of Loveen on tiivistetty illanvietto; tutustuminen, akti ja tupakan imaisu. Suoranainen kutu-kappale tämä ei ole vaan letkeän popahtava soul fiilistely viihteellisillä elementeillä. Hyvin voisi soida Pulp Fictionin b-versiossa. I Owe It All To You ensitahdit alkavat kuin The Suprimes hitti You Can´t Hurry Love. Hurja on Barry Whiten kaikupohja ja lienee vasta puolet käytössä. Hyvä niin, sillä tämä kelpaa maksimiksi. When Can I Turn on kieltämättä melko seksikäs. Lakanoissa kuvituksena kukkien terälehtiä. Vaan tässä ei seksikkyys perustu Whiten lauluääneen, sillä kappale on instrumentaali! aavistus Lemmenlaivaa ja pieni nuuhkaisu Bondia.
Toimiiko Barry Whiten musiikki mainosmagneettideodorantin Axen tavoin? Voi olla, mutta vaatinee hieman pohjatyötä, paria silmäniskua jne.. ennen lähemmän tuttavuuden harjoittamista, mutta kyllä Barry White hyvästä suosittelijasta menee. On sinun käsissäsi milloin otat hihastasi Barry White-kortin. Kuka voisi vastustaa Come On In Love tyylistä rytmikästä kappaletta tai Under The Influence Of Loven raikasta ja sydämentäyteistä instrumentaalia!
Whiten eduksi voi lukea korkean vireystason ja laadun. Tunnelmaan on helppo heittäytyä ja se on helppo hyväksyä. Whiten matala, mukavan möreä ääni on vilpitön eikä tulkinta häiritse. Möreys menee yleismausteena. Your Heart And Soul on täyttä raukeutta. Niskanpureskelua, varpailla hipsuttelua ja tuhinaa. I´m Fragile Handle With Care on levyn kolmas (3/4) instrumentaali. Mukava kappale! Viihdelinjasto kohtaa soulsuolaamon.
White jättää turhan tamppauksen ja revittelyn, kuten levyn heikoin All In The Run Of The Day kertoo. Ei poljeta väkipakolla tunnelmia esiin. Se on Whiten etu. Kaikki tulee luonnostaan. Kaveriin voi luottaa.

Odotin jotain aivan muuta. Odotin liki siirappimaista hönkäilyä, joka valuisi kiusallisen pitkään, kunnes lopulta korvat olisi ummessa koko sotkusta. Sain raikasta, mukaansa tempaavaa ja voimallista soulia, poppia ja diskoa. Tämä halvahko kokoelma on vain pisara Barry Whiten valtameressä, eikä tämän perusteella auta kovin suuria päätelmiä tehdä. Kippari on joka tapauksessa äärettömän hyvässä vedossa! Ongelma onkin positiivinen. Kuinka laadukas ja laaja Barry Whiten tuotanto onkaan, mikäli tämä kokoelma on jo näin kiehtova. Unohdetaan kutuisuus; Barry White on karismaattinen, suuri persoona, jolta saa hienon kattauksen laadukasta musiikkia!

***-tähteä (asteikko 1-3 tähteä) 

Lähteet: 
soundi.fi
voice.fi (3news)
iltalehti.fi (CBC, Daily Mail)
allmusic.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti