maanantai 5. maaliskuuta 2018

Sepi Kumpulainen: Armotonta menoa (1991 Fennica Records EP) & Sepi Kumpulainen Duo: Ole rohkea vaan (2017 Playground Music CDs)

Sepi Kumpulainen: Armotonta menoa (1991
Fennica
Records EP), valokuva ja kansi
Annica Feeltonen
Kun Armotonta menoa EP julkaistiin oli Seppo "Sepi" Kumpulainen parikymppinen talonmies ja nyt viimeisimmän levyn ilmestyttyä on Sepi hieman vajaa viiskymppinen kakkoskuskin paikalla istuva suomalainen musiikkilegenda.  

Otin Armottoman menon ilolla vastaan, otin sen hilpeydellä vastaan, mutta ajan saatossa hilpeys on karissut ja jäljelle on jäänyt ilo. Kun Sepi esitti Armoton menoa kappaleen viime viikon keskiviikkona Riihimäen Nesteellä (huoltoasema), kulki sähkö käsivarsia pitkin nostaen karvat pystyyn ja samalla kärventäen ne. Minulle Sepi edustaa suomalaista kansallisaarretta aivat kuten Esa Pakarinen, Tauno Palo tai Matti Pellonpää
Kuten Sepi vuoden 1991 Armotonta menoa EP:n takakannessa kirjoittaa;" ...itse luonnehtisin näitä minun omia laulujani rakkauslauluiksi, ihmissuhdelauluiksi ja yleensä kahden ihmisen välisiksi tunnepitoisiksi, voimakkaasti toisen ihmisen sanomisia ja tekemisiä kritisoiviksi lauluiksi". Piste. Tällä samalla tiellä Sepi on myös liki 30 vuotta myöhemmin. Armotonta menoa - Ole rohkea vaan - Armotonta menoa - Ole rohkea vaan jne... Hedelmä on selvästi samasta puusta ja onneksi on myös yhtä maukas! Sepi on huikeimmillaan äärimmäisen herkkä ja osaa sen kertoa. Sepi osaa kiteyttää olennaisen ja on edelleen vaatimaton. Mies ja akustinen kitara. Mihin tarvitsemme Ähtärin pandoja? 


 Sepi Kumpulainen Duo: Ole rohkea vaan (2017 Playground
Music CDs)

Inhottava mainos, saa kyllä ohimosuonet pullistelemaan. Jos tarkoitus olla hauska, nii mönkään meni

-vauva.fi keskustelupalstalta-


Itse en näe, eikä näe kovin moni muukaan Ole rohkea vaan-kappaletta Nesteen mainosmusiikkina, mutta kun kuuntelee kappaleen ilman kuvaa, niin pääsemme syvemmän äärelle. Ole rohkea vaan kannustaa ihmisiä ottamaan uteliaisuuden askeleen eteenpäin, kokeilemaan positiivisessa hengessä, "ei se pure" sloganilla. Ole rohkea vaan ylittää kireän tunnelman, se ylittää hektisyyden ja kannustaa pysähtymään (en nyt tarkoita huoltoasemalla pysähtymistä). Se kannustaa pysähtymään hetkeksi, jotta ehdit jännittämään, miettimään ja kokeilemaan. Siinä on liki hengellinen hokema. Halleluja!

 Sepi Kumpulainen:
Armotonta menoa (1991
Fennica
 Records EP),
valokuva ja kansi
Annica Feeltonen
Armottomalla menolla oli myös henkien tasolle noussut vaikutus. Kaikessa akustisen kitaran rauhallisuudessa kappale lietsoi isomman väkijoukon nauttimaan murskajaisista. Kappaletta kuunneltiin ja laulettiin kun oma suosikkijoukkue oli juuri tituleerattu Suomen parhaaksi. Armottoman menon sanoma on tiukimmiillaan niin härskin groteski, että se sopi tilanteeseen. Mitkä piilossa lymyävät voimat kappaleessa jylläävät!

Armotonta menoa EP sisältää neljä muuta hienoa kappaletta, kun taas Ole rohkea vaan single tyytyy harmillisesti tähän yhteen kappaleseen. B-puolen päättää yksi monista Sepin tartuttamista korvamadoista, Hirviö tuli mua vastaan. A-puolella kansiteksteihin on lipsahtanut virhe, sillä Armotonta menoa on merkattu tulevaksi vasta toisena, mutta levyllä se aloittaa. 

Harmia vaan, ettei Ole rohkea vaan singlessä ollut hintatarraa, sillä Armotonta menoa EP-levyssä on ja se kertoo, että levy on ostettu legendaarisesta Albertinkadun Fennica records levykaupasta. Voi jehna, jos CD singlessä olisi lukenut " 5 euroa - Neste". 

Sepi Kumpulainen Duo - Riihimäen neste helmikuu 2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti