sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Kadonneen joululevyn metsästys; Yhteinen joulupuu


Kolmen tunnin joulumatinea on takana. Kolme tuntia joulun boston-kakkua eli Kadonneen joululevyn metsästystä. On perinteisen joulutarinan aika, joka on rakennettu soitetuista kappaleista ja niiden sanoista. Sana sieltä, toinen täältä. Hyvää joulumieltä tosikoille ja veitikoille!  


Yhteinen joulupuu

 Ilta pimenee, lumisade silottelee jouluvaloja ja huurteessa on metsä. Mökissä nurkissa käy kova veto. Vanha ja lempeä suutari-mies  siivosi jouluksi taloaan. Oveen koputetaan, vanhus seisahtuu ja kuuntelee. Juoppo joulupukki nauraen, hihkuen halaa: "Avaimet oon hukannut, lumessa enkelin piirretyn näin ja lompakko on pahasti lovella. Kunpa löytyisi yhteinen joulupuu".  Luonamme saapunut on vieras niin tuttu.

 Kuistilta, mökin peräseinälle sisälle, on kannettu pukkiparka yksin hikoillen ja väki innoissaan käy joulukuusen hankintaan. 

Pakkasyö, hiljaa joulunkellot kajahtaa, ääneti kuu käy kulkuaan. Maailman kiireet hiljentyy.  Joulupuu on rakennettu, namusia ripustettu. Juhlaa kohta viettää saa. Jouluriemun pukki tahtoo jakaa, saapumalla vanhan isän luo. 


Sanat: eri sanoittajat 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti